Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jelnyelvi törvény elfogadása

2009.11.22

Jelnyelvi törvény elfogadása
admin, k, 2009/11/17 - 13:14
in Országos hírek JELNYELVI VÁLTOZATTAL

Kedves siket és nagyothalló barátaim!

Örömhírem van számotokra!

Ma végre elfogadta a Magyar Országgyűlés a „magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról” szóló törvényt!

Mit jelent ez számunkra?

Húsz év kemény harca és küzdelme után elismerték, hogy nekünk, siket és nagyothalló embereknek jogunk van használni a jelnyelvet az élet minden területén!

Szeretném megköszönni a négy parlamenti párt támogatását. Az MSZP, a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ is teljes mértékben támogatta törekvéseinket. Húsz éven keresztül a Sinosz és a Sinoszon keresztül minden siket és nagyothalló ember harcolt azért, hogy ezt el tudjuk érni. Szeretném megköszönni azoknak a korábban Sinoszban dolgozó embereknek a munkáját, akik hosszú évekig szívvel, lélekkel harcoltak az ügyért, különösen Vasák Iván, korábbi főtitkár Úrnak a küzdelmét! Mindannyian benne vannak abban a csapatban, akiknek köszönettel tartozunk azért, hogy ma elfogadták a jelnyelvi törvényt.

Mostantól nekünk, siket, nagyothalló és halló embereknek egyaránt nagy felelősségünk van abban, hogy az elfogadott törvény valóban jól végre is legyen hajtva. Valóban jelnyelven kapjanak oktatást a siket gyerekek, a siket emberek pedig a munka és az élet valamennyi területén valóban hozzáférhessenek jelnyelven minden információhoz. Közös a felelősségünk ebben a munkában.

Ehhez kérném a Ti segítségeteket! Mi is segítünk abban, hogy újabb és újabb szép eredményeket tudjunk közösen elérni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.